Kaikkea muuta kun kaupunkipuutarhurointia!

09.11.2019

Taidan olla se tonttu siellä kaupunkipuutarhassa. Tai ainakin, jos ajatellaan, missä olen omissa visioissani. Tulevaisuuden näkemykseen liittyy vahvasti yhteistyö ja avunanto. Olen aina ollut ihmisenä sen tyyppinen, että tartun herkästi toimeen jos havaitsen epäkohdan ja haluaisin auttaa aina ihmisiä asioissa, jotka heille ovat haasteellisia mutta itselleni helppoja. Joskus ottaa päähän oma herkkyys, olla aina avuksi, varsinkin silloin kun sitä käytetään hyväksi enkä heti meinaa ymmärtää sitä ja varsinkaan sen jälkeen en voi ymmärtää sitä. Olen omassa elämässäni joutunut oppimaan roiseja oppiläksyjä liittyen sinisilmäisyyteeni ja puukkoja on löytynyt useamminkin kuin kerran selästäni, tai ainakin sellainen kokemukseni on ollut, onneksi se ei ole lannistanut tahtoani tai vaikuttanut tarpeeseeni olla avuksi. Kiitos ehkä jääräpäivyyteni?

Silti huolimatta kokemuksistani, uskon siihen, että ainoastaan vaikuttamalla yhdessä ja tekemällä yhteistyötä, antamalla itsestään pyytämättä takaisin, saa aikaan aina parhaan lopputuloksen asian kannalta. Siihen tarinaan voi liittyä kuitenkin paljonkin negatiivisia tunnetiloja, joiden pitää tulla pintaan ja käsitellyiksi, koska kasvu ja kehitys vaatii aina epämukavuusalueella olemista. En usko että ihminen olisi koskaan oppinut kävelemään, jos olisi luovuttanut aina kun on naama ruvella kompuroinnista. 

Olen miettinyt paljonkin mikrovihanneksia, osaltani olen miettinyt niiden sisältämiä ravintoaineita ja fytokemikaaleja, mutta enemmän kuitenkin tulee mietittyä alaa ja sen tulevaisuutta. Minne ala kehittyy, kuinka paljon uusia toimijoita tulee, löytääkö mikrovihannekset ihmisten lautaselle, luotetaanko minuun toimijana, olenko tarpeeksi läpinäkyvä toiminnassani, osaanko riittävän avoimesti kertoa tuotantotavastani? Erityisesti kuitenkin tämä asia ei annan minulle rauhaa: verkostoituminen ja yhtenäistyminen. 

Jos olisi olemassa organisaatio, jonka avulla voisi yhdistää alan saman katon alle, jakaa viisauksia sekä oppiläksyjä toisten toimijoiden kesken, voisi siitä seurata hyvää. Hyvää kuluttajille ennen kaikkea, tietoisuus lisääntyisi alan sisällä joka toisi välittömiä hyötyjä. Lisäksi jakamalla tietoa päästään pisteeseen, jossa ei ole kilpailijoita vaan on kollegoita, joihin voi aina luottaa ja joiden näkemyksiä voi peilailla omaan liiketoimintaan.

Siksi sanoin, että olen se tonttu. En usko, että moni jakaa saman aatteen, voin olla väärässä. Voikun olisin väärässä! Omien laskujeni mukaan alalla ei kuitenkaan ole juurikaan mikrovihannesten kaupunkiviljelyyn erikoistuneita yrityksiä, osalla isoimmista kauppapuutarhoista on kuitenkin mikrovihanneksia valikoimissaan, mutta pelkästään tuotelinjallaan mikrovihanneksia pitäviä yrityksia on kourallinen. Yhteistyöstä hyötyisi näkemykseni mukaan kaikki.

Jos nyt olet joku sellainen niistä yrityksistä ja kenties tämä kirjoitus muutoin vaan resonoi sinussa, ole yhteydessä, ei olla toisillemme vieraita. Haluaisin toivottaa tervetulleeksi sinut puutarhaani, tutustumaan minuun. Yhteystiedot löydät sivuiltani, voit lähettää viestisi myös SoMen kautta, jos se alentaa kynnystä olla yhteydessä! Nähdään!