Parhaiten tuntee, kun tutustuu

05.11.2019

Aloittaessani viljelijänä mietin pitkään miten parhaiten kertoisin tarinani, miksi päädyin perustamaan Vinokasvia. Kansa vaati kuitenkin esittelyä, kerro kuka olet! Siksi pohdinkin ensin teenkö tavallisen esittelyn itsestäni, sitten mietin sen olevan tylsä tapa esitellä farmari. Tämän jälkeen ajatuksissani kävi usein vain tarinan kertominen, paitsi että tämä tarina jatkuu jatkumistaan, joten sen kertominen käy työstä. 

Kerta se on työlästä, niin jospa vain aloitan kertomaan. Yksi kirjoitus kerrallaan, miten nyt se tarina pääseekään ulos. Tykkään kaikenlisäksi puhua yksikseni, joka perjaatteessa on vähän tämmöistä samanlaista, kun blogaaminen tai vlogaaminen. Typeriä sanoja muuten.

Kuitenkin ehkä olisi paikallaan antaa edes ääriviivat, joten olen 36-vuotias, naimississa oleva stadilainen nainen, josta tuli kaupunkipuutarhuri vahingossa. Nimeni on Riikka Kallio, mutta joskus menneessä on eräs henkilö keksinyt minulle lempinimen Ribu. Töissä minua kutsutaan Riikaksi, urheillessani olen Ribu ja minulle on ihan sama miksi sinä haluat minua kutsua. Olen sairaan utelias, niin kun oikeesti sairaan. Menee ihan äärettömyyksiin asti. Kerron esimerkkinä miten se ilmenee: kadulla lojuu liiskautunut paperinpala, jonka noukin ylös ja luen. "Mikähän lappu se tämä oikeen täällä lojuu" (Roska). Avaan lapun ja luen sen, puhuu jostain oudosta asiasta mistä en ollut koskaan kuullutkaan, menin hakukoneeseen, googletin sen asian ja nyt, en koskaan ole tietämätön jos joku kertoo tästä aihealueesta minulle. Jep, sairasta. Mutta minkäs sille voi, jos asiat kiinnostaa. Uteliaisuus ilmeisesti edistää oppimista, mutta mene ja tiedä.

Paljon muitakin kaikkia piirteitä löytyy, josta matkan varrella tippuu lisätietoa, kun kirjoittelen lisää. Nyt luulen että tässä saa olla hetkeksi riittävästi outoutta ja hetken verran lisätietoja, joita siis tosiaan tipahtelee matkan varrelta lisää. Tänään kuitenkin lokikirjaan kirjoitettiin ensimmäinen luku, jossa myös kerrotaan että puutarhuri teki Viikin joulumyyjäisiin maatuvia kransseja. Kauniita tuli, toivottavasti joku ostaakin ne. 

Seuraavaan kertaan!

.


mikrovihanneksia
mikrovihanneksia