Selektion

Parsakaali

Brassica oleracea var. italica 

Parsakaali on miedon makuinen ja siinä on herkkä suutuntuma. Parsakaali sisältää A, B, C, E ja K-vitamiinia sekä kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, fosforia ja kaliumia.

Luonnollinen myostatiinin estäjä

Auringonkukka

Helianthus annuus 

Pähkinäinen ja raikas, roiskuva suussa. Mehukas.

Auringonkukka on erinomainen proteiinin lähde tasapainoisen aminohappokoostumuksensa ansiosta. A, E, C, K, D. Runsaasti sinkkiä.

Sopii myös pannulle.

Retiisi

Raphanus sativus

Tulinen ja täynnä retiisin kirpeyttä, tunnistettava maku.

Antibakteerinen retiisi, A, E, K-vitamiini.

Sopii kaikkiin annoksiin, joihin tulinen retiisin aromi soveltuu. Kokeile keitossa sekä leivän päällä.

Punajuuri

Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva

kaliumia, kalsiumia, kuparia, magnesiumia, natriumia, ­rautaa ja sinkkiä, nitraatti 

Porkkana

Daucus carota 

Porkkanamainen aromi sekä maku vihreydellä kuorutettuna. Herkkä ulkonäkö.

A,E, C, kalium, kumariini, karotenoidit, zeaxantiini, luteiini

Kokeile keitossa tuomaan porkkanan aromia esiin. 

Sinappi

Sinapis alba 

Sinappimainen, tunnistettava aromi.

A, B6, C, K ja E-vitamiini, folaatti, kalsium, rauta, natrium.

Kokeile leivänpäällä tai hernekeiton kanssa.

Oksaalihappo

Punakaali

Brassica oleracea var. capitata f. rubra 

Komean sävyinen punakaali on myös täynnä kaalin aromeita sekä makua.

A, B, C, E ja K-vitamiini, kalsium, rauta, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, karoteiini, zeaksantiini ja luteiini.

Kokeile salaatissa tai smoothiessa.

Lehtikaali

Brassica oleracea var. sabellica 

Kaalimainen aromi ja maku, mieto.

C, E-vitamiini, luteiini, zeaksantaani

Sopii kaikkialle mietoudensa vuoksi. Erityisen soveltuva salaatteihin raakana.


Mangoldi

Beta vulgaris var. cicla

K, A, C-vitamiini, kalium, magnesium, kalsium, kupari, biotiini

Kaunis, pitkä ja kapealehtinen

Rucola

Eruca sativa

Tunnistettva rucolan maku, voimakas aromi.

A, C, K ja E-vitamiini, kalsium, rauta, kalium, magnesium, fosfori, nitraatti

Sopii leipien ja salaattien päälle, kokeile myös pizzan päällä ja keittoihin.

Herne

Pisum sativum

Makeahko, vehreänmakuinen ja ravinteikas herne. Kuitupitoinen, proteiinipitoinen sekä omega-3 rasvahappo. A, C, E, B1, B2, B3, B6-vitamiini.

Voileipien päälle, pannulle, uuniin. Kokeile tehdä herkullinen maustevoi hernesilpusta ja luomuvoista.

Palmukaali

Brassica oleracea var. sabellica

"Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet."

Härkäpapu

Vicia faba 

Voimakas vihreänmakuinen ja tunnistettava härkäpapumainen aromi.

Sopii pannulle/wokattavaksi/uuniin

Kyssäkaali

Brassica oleracea var. gongylodes 

"Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet."

Mizuna

Brassica rapa japonica 

Nauriin selkeä pippurinen aromi. 

K, C ja A-vitamiini, kemferoli.

Oksaalihappo

Korianteri

Johtaja / Yritys

Vahva korianterin aromi ja maku.

A, B, C, K ja E-vitamiini, kalsium, rauta, magnesium, fosfori, kalium, sinkki, karoteeni

Sopii erityisen hyvin tacojen ja wrappien kaveriksi.

Kikherne

Cicer arietinum 

"Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet."

Komatsuna

Brassica rapa var. perviridis 

Sinappinen takapotku. A, C-vitamiini, kalsium, betakaroteeni

Sopii myös pannulle/wokkeihin