Tuotanto & viljely

Ruokahävikkiä voidaan pienentää suoraan tuotannossa luonnonvaroja säästäen! 

Kiertotalous ja kestävä kehitys on tulevaisuuden ruokatuotannon trendi vertikaaliviljelyn lisäksi ja on mahdollista jo tänään. 

Tehoviljelyn aikakausi on päättynyt. Nyt on aika keskittyä laatuun määrän yli.

Tulemalla vierailulle kaupunkiviljelykeskukseen pystyt näkemään itse miten matalan hiilijalanjäljen, paikallinen lähiruoka kasvaa kerrostalon kivijalassa. 


Vertikaaliviljelmässä kasvatetaan viljelykasveja kerroksissa. Tällä tavoin saavutetaan suurempi viljelypinta-ala, joka mahdollistaa pienestä tilasta suuren sadon. 

Kaupunkiolosuhteissa tila on valmiiksi jo hyvin kompakti, joten vertikaaliviljely on täydellinen ratkaisu!

Kaupungeissa kerrosviljely tarjoaa ruokatuotannon lähellä loppukuluttaja. 

Kenties joku päivä jokaisen kaupunkilaisen kotiympäristössä on yhteisöllinen vertikaaliviljelmä. Jos haluat sen jo nyt, ole yhteydessä!

Sopimusviljely poistaa mahdollisuuden ruokahukkaan jo tuotantovaiheessa supistamalla epävarmuuden sadonkorjuulta, sato kasvaa vain tositarkoituksella.

Tuotantoketjusta on tehty mahdollisimman läpinäkyvä, jotta pystyt tekemään parhaimman päätöksen terveytesi sekä ympäristösi eteen, kunnioittaen ja arvostaen luonnonvaroja. Kysy, niin vastaan!

Tärkein arvo on ympäristöystävällisyys ja koko toiminnassa noudatetaan kestävän kehityksen perjaatteita.

Mikrovihannekset kasvavat säästäen vettä, eikä viljelyssä käytetä kasvinsuojeluaineita tai lannotteita. Tuotantojärjestelmä puhdistetaan ilman haitallisia kemikaaleja.

Viljelmän jokainen resurssi käytetään uudelleen tai kierrätetään. Liikkeellä voit ostaa mikrovihanneksia myös omaan astiaan ja voit toimimalla näin lisätä hiilikädenjälkesi merkitystä, nollahukkaa kannattaa kasvattaa.