Vinokasvi

Tietoa Vinokasvista

Vinokasvi on Helsingissä sijaitseva kasvikauppa ja kaupunkiviljelykeskus,  jonka kerrosviljelmässä kasvavat maukkaat, aidot stadilaiset mikrovihannekset sekä versot. 

Tuotanto on lähellä lautastasi, jotta ympäristökuorma olisi minimaalinen.

Viljelykeskuksen toiminnassa keskeisenä arvona toimii kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys. Hukan minimointi tuotantovaiheessa mahdollistaa sen, että voit kuluttajana tietoisesti tehdä parempia ja ympäristöystävällisiä päätöksiä terveytesi eteen. 

Ruuan tulee olla sekä terveellistä että ympäristön kannalta kestävästi tuotettua. Ylikulutus ja kertakäyttökultturi eivät luo kestävää planeettaa ja vaihtoehtoja löytyy jo nyt. Jää enään sinun itsesi ratkaistavaksi haluatko valinnoillasi muuttaa maailmaa kohti resurssiviisasta ja vihreää tulevaisuutta kohti ratkaisuja, eikä ongelmaa. 

Kasvikaupaksi ristitty kivijalka, eli kaupunkiviljelykeskuksen liiketila, on täynnä tarvikkeita ja välineitä matalan-kynnyksen kaupunkiviljelyn aloittamiseen, jonka valikoimasta löytyy varmasti sinulle kaikki tarvittava ja jos ei löydy, niin se hankitaan. Jokaisella on intuitiivinen tieto sisällään oman ruuan kasvattamiseen, viherpeukaloa voi kehittää ja omaan ruokavalioonsa voi panostaa kasvattamalla itselleen ravintoa, jonka alkuperä on varmasti tiedossa.

Kaupunkiviljelykeskuksessa pidetään myös kursseja sekä työpajoja innokkaille kaupunkiviljelijöille. Suosituin kurssi on perusta oma mikrofarmi-niminen intensiivinen kahden tunnin kokonaisuus, jonka idea on tarjota helppo, nopea ja ravintorikas menetelmä mikroviljelyn aloittamiseen oman mikrofarmin perustamisella. Kurssi tähtää matalan kynnyksen kaupunkiviljelyyn, jonka voi aloittaa täysin nollatietämyksellä kasvien hoidosta tai viljelystä ja puutarhanhoidosta.

Työpaja tai kurssi voidaan myös tilata tapahtuvaksi yrityksen tai yhdistyksen tiloissa, minimiosallistujamäärä tällöin on 8 henkilöä.

Työpajoilla keskitytään jakamaan tietoa hyötykasvien sekä mikrovihannesten viljelystä, soveltuen urbaaneihin olosuhteisiin ja mahdollisuuksiin hyvällä ympäristötietämyksellä.

Ota yhteyttä niin räätälöidään yhdessä sopiva kaupunkiviljely-tapahtuma!


Kaupunkiviljelykeskus sijaitsee osoitteessa tilanhoitajankaari 6, 00790 Helsinki.

Avoinna vain ajanvarauksella: riikka@vinokasvi.fi

Tervetuloa!

Kuka viljelee kaupunkiviljelykeskuksessa?

Olen Riikka Kallio, entinen urheilija, nykyinen urheiluhullu. Olen asunut ikäni stadissa ja sielultani olen luonnonlapsi. Tarinani kaupunkiviljelijänä on alkanut monta vuotta sitten, mutta vasta loukkaantuminen urheilukilpailuissa sysäsi muutoksen liikkeelle.

Kolme vuotta sitten olin edustamassa Suomea Euroopanmestaruuskilpailuissa Georgiassa, kun välierissä loukkaannuin vakavasti ja olkapääni lähti sijoiltaan väkivaltaisesti. Istuessani hikisessä Tblisiläisessä urheiluhallissa odottaen kyytiä kohti paikallista sairaalaa, ymmärsin että jokin asia tulee muuttumaan. Tästä tapahtumasta lähti liikenteeseen voimakas henkinen kasvu ja uuden elämän etsiminen. Urheilu-urani oli mennyttä ja jouduin kysymään tarkemmin kuka olen ja mistä pidän. Lähdin etsimään rohkeasti itseäni uudelleen. Loppujen lopuksi kaikki muuttui ja olen edelleen tällä samalla matkalla, menossa kohti omia unelmiani.

Tätä työtä teen intohimosta laadukkaaseen ravintoon sekä tietenkin rakkaudesta kasveihin, unohtamatta loputonta tarvetta kertoa maailmastani kaikille. Puhun kuulemma paljon, mutta myös asiaa. 

Olen luonteeltani hyvin utelias, jopa lapsenomaisen utelias. Haluan tietää miten asiat toimivat ja loputon kiinnostus kaikkea elävää kohtaan ajaa minua uppoutumaan tuntikausiksi erillaisten aihealueiden pariin. Pidän itseäni sopeutuvaisena ja hyvänä neuvottelijana, reiluna ja ymmärtäväisenä. Ennen kaikkea kuitenkin haluan hyvää ja haaveilen jatkuvasti salaa maailman pelastamisesta. Yksin tästä ei kuitenkaan tule mitään, joten kutsuisin sinut mukaani tälle valloitusretkelle!

Tutustutaan ja jutellaan! Aiheet eivät lopu kesken, lupaan sen.

Löydät minuun yhteyden SoMen avulla, mutta voit myös aina laittaa minulle sähköpostia: riikka@vinokasvi.fi


Riikka

Mediassa ja maailmalla:

YLE kävi puutarhalla heinäkuussa 2019, tsekkaa mitä kirjoittivat käynnistään täältä.


YHTEYSTIEDOT

Mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai ideoita palvelujen kehittämiseksi, voit olla yhteydessä sähköpostitse riikka@vinokasvi.fi tai puhelimella 0408456935 / Riikka 

Käyntiosoite: Tilanhoitajankaari 6

Sähköposti&Puhelin

+358408456935/Riikka

vinokasvi@vinokasvi.fi

FI19768132

Rekisteriseloste