Vinokasvi

Tietoa Vinokasvista

Vinokasvi on vertikaalinen puutarhakeskus Helsingissä, jossa kasvaa maukkaat, aidot stadilaiset mikrovihannekset. 

Stadilaiset mikrovihannekset viljellään kerrosviljelmässä sisätiloissa, ympärivuotisesti, lähellä lautastasi, jotta ympäristökuorma olisi minimaalinen.

Vinokasvin toiminnassa keskeisenä arvona toimii kestävä kehitys. Hukan minimointi jo tuotantovaiheessa mahdollistaa sen että voit kuluttajana tietoisesti tehdä parempia ja ympäristöystävällisiä päätöksiä terveytesi eteen. Ruuan tulee olla sekä terveellistä että ympäristön kannalta kestävästi tuotettua. Ylikulutus ja kertakäyttökultturi eivät luo kestävää planeettaa ja vaihtoehtoja löytyy jo nyt. Jää enään sinun itsesi ratkaistavaksi haluatko valinnoillasi muuttaa maailmaa kohti resurssiviisasta ja vihreää tulevaisuutta. 

Vinokasvi tarjoaa myös kursseja sekä työpajatoimintaa Latokartanossa innokkaille kaupunkipuutarhureille. Työpaja voidaan myös tilata tapahtuvaksi yrityksen tai yhdistyksen tiloissa, minimiosallistujamäärä tällöin on 8 henkilöä.

Työpajat keskittyvät kouluttamaan ja jakamaan tietoa hyötykasvien sekä mikrovihannesten viljelystä, soveltuen urbaaneihin olosuhteisiin ja mahdollisuuksiin hyvällä ympäristötietämyksellä.

 Ota yhteyttä niin räätälöidään yhdessä sopiva kaupunkiviljely-tapahtuma!


Kaupunkiviljelykeskus toistaiseksi suljettuna yleisöltä koronavirusepidemian vuoksi, pahoittelut tilanteesta!


Kuka viljelee Vinokasvin puutarhassa?

Puutarhurinasi toimii Helsinkiläinen Riikka Kallio, jonka tie vei mikrovihannesten pariin vahingossa. Entisenä urheilijana Riikka ymmärtää yhteyden terveyden ja laadukkaiden raaka-aineiden välillä, joten käsintyönä viljellyt ja tilauksesta leikatut mikrovihannekset ovat taatusti lähellä sydäntä!

Työpajanpitäjänä Riikka on selkosanainen ja ymmärrettävä, inspiroivan innostava. Työpajan tunnelma onkin mukavaa yhteisöllistä yhdessäoloa mielenkiintoisten ja kiinnostavien aihealueiden parissa. Huumorintajullaan valloittava Riikka saa aikaan keskustelun mistä aiheesta tahansa, kenen tahansa kanssa ja usein uppoutuukin keskustelemaan täysillä aivan mistä sattuu!

Kysy Riikalta kaupunkiviljelystä ja uppoudu keskusteluun tuleivaisuuden ruokatuotannosta ja ruokakulttuurin muutoksesta, omavaraisuudesta sekä tietenkin mikrovihanneksista.

Mediassa ja maailmalla:

YLE kävi puutarhalla heinäkuussa 2019, tsekkaa mitä kirjoittivat käynnistään täältä.


OTA YHTEYTTÄ

Kysymyksiä, tiedusteluja, yhteistyötä? Myös konsultointia yrityksille, kysy referenssit erikseen.

Käyntiosoite: Tilanhoitajankaari 6

Sähköposti&Puhelin

+358408456935/Riikka

vinokasvi@vinokasvi.fi

FI19768132

Rekisteriseloste