Vinokasvi

Tietoa Vinokasvista

Vinokasvi on vertikaalinen puutarha Helsingissä, jossa kasvaa maukkaat, aidot stadilaiset mikrovihannekset. 

Stadilaiset mikrovihannekset viljellään kerrosviljelmässä sisätiloissa, ympärivuotisesti, lähellä lautastasi, jotta ympäristökuorma olisi minimaalinen.

Vinokasvin toiminnassa keskeisenä arvona toimii kestävä kehitys. Hukan minimointi jo tuotantovaiheessa mahdollistaa sen että voit kuluttajana tietoisesti tehdä parempia ja ympäristöystävällisiä päätöksiä terveytesi eteen. Ylikulutus ja kertakäyttökultturi eivät luo kestävää planeettaa ja vaihtoehtoja löytyy jo nyt. Jää enään sinun itsesi ratkaistavaksi haluatko valinnoillasi muuttaa maailmaa kohti resurssiviisasta ja vihreää tulevaisuutta. 

Vinokasvi tarjoaa myös työpajatoimintaa Latokartanossa innokkaille kaupunkipuutarhureille. Työpaja voidaan myös tilata tapahtuvaksi yrityksen tai yhdistyksen tiloissa, minimiosallistujamäärä tällöin on 8 henkilöä.

Työpajat keskittyvät kouluttamaan ja jakamaan tietoa hyötykasvien sekä mikrovihannesten viljelystä, soveltuen urbaaneihin olosuhteisiin ja mahdollisuuksiin hyvällä ympäristötietämyksellä.

 Ota yhteyttä niin räätälöidään yhdessä sopiva kaupunkiviljely-tapahtuma!


Liike palvelee osoitteessa tilanhoitajankaari 6, 00790 Helsinki ja on avoinna 

ARK 18-20 ja VKL 12-15.

TERVETULOA

Kuka viljelee Vinokasvin puutarhassa?

Puutarhurinasi toimii Helsinkiläinen Riikka Kallio, jonka tie vei mikrovihannesten pariin vahingossa. Entisenä urheilijana Riikka ymmärtää yhteyden terveyden ja laadukkaisen raaka-aineiden välillä, joten käsintyönä viljellyt ja tilauksesta leikatut mikrovihannekset ovat taatusti lähellä sydäntä!

Työpajanpitäjänä Riikka on selkosanainen ja ymmärrettävä, inspiroivan innostava. Työpajan tunnelma onkin mukavaa yhteisöllistä yhdessäoloa mielenkiintoisten ja kiinnostavien aihealueiden parissa. Huumorintajullaan valloittava Riikka saa aikaan keskustelun mistä aiheesta tahansa, kenen tahansa kanssa ja usein uppoutuukin keskustelemaan täysillä aivan mistä sattuu!.

Kysy Riikalta kaupunkiviljelystä ja uppoudu keskusteluun tuleivaisuuden ruokatuotannosta ja ruokakulttuurin muutoksesta, omavaraisuudesta sekä tietenkin mikrovihanneksista.

Mediassa ja maailmalla:

YLE kävi puutarhalla heinäkuussa, tsekkaa mitä kirjoittivat käynnistään täältä.


OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Kysymyksiä, tiedusteluja?

Käyntiosoite: Tilanhoitajankaari 6

Sähköposti&Puhelin

+358408456935/Riikka

vinokasvi@vinokasvi.fi

FI19768132

Rekisteriseloste